Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2018 09:10 - Галактобуреко/гръцки сладкиш/
Автор: radi2018 Категория: Рецепти   
Прочетен: 1315 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Галактобуреко / гръцки сиропиран сладкиш /
Това е сладкиш в който ще се влюбите от първия път. Домашен крем увит в кори за баница. Сиропиран, топящ се в устата, неповторим… Това е галактобуреко. Десерт с характер. Отличаващ се със свежест и сладост.
Нужните продукти за гръцкия десерт галактобуреко са:
• 400 грама готови кори за баница / 12 броя листа /
• 4 яйца
• две трети чаени чаши грис
• половин чаена чаша захар
• 800 мл. прясно мляко
• 100 грама краве масло
• за сиропа – чаша и половина вода, една чаена чаша захар, сока от един портокал
Начин на приготвяне на гръцкия десерт галактобуреко:
1. В дълбок съд разбийте яйцата с помощта на вилица.
2. Прибавете захарта и отново разбъркайте.
3. Прибавете гриса и пак разбъркайте на ръка до получаване на еднородна смес.
4. Изсипете млякото в тенджерка и го загрейте на котлона. С помощта на лъжица гребнете няколко пъти от горещото мляко и при непрекъснато бъркане го прибавете към яйчената смес. По този начин температурите на яйчената смес и млякото горе – долу ще се изравнят. Когато прясното мляко закъкри прибавете яйчената смес. Бъркайте непрекъснато. Когато отново сместа закъкри, варете още две – три минути. Трябва да се получи гъст крем. Оставете го в съда, в който сте го сварили да се поохлади. Разделете кремчето на 12 части с нож. То е гъсто и това ще стане много лесно.
5. Разтопете кравето масло.
6. С помощта на четка, намажете дъното на правоъгълна тава.
7. Вземете един лист от корите. С помощта на четката, го намажете с масло. Сложете една дванайста част от кремчето в края на листа. Загърнете и завийте рулце, като сърмичка. Така постъпете и с останалите кори за баница.
8. Подредете рулцата едно до друго в тавичката. Отгоре също ги намажете с останалото масло.
9. Изпечете рулцата на 180 градуса и вентилатор в предварително, затоплена фурна. За около 35 – 40 минути ще се зачервят. След готовност извадете вкусния десерт галактобуреко да се охлажда.
10. Изсипете водата / минерална /, прецедения сок от портокала и захарта в тенджерка. Сложете тази смес да се загрее и захарта да се стопи. Бъркайте от време на време.
11. Залейте охладения десерт с горещия сироп.
12. Оставете вашето галактобуреко да престои за около 4 часа и сервирайте.



Допълнение:
Чашата, която използвам е с вместимост 250 мл. Използвайте такава тава в която ще може да наредите плътно рулцата едно до друго.image


Тагове:   крем,   сиропиран,   гръцки,


Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radi2018
Категория: Рецепти
Прочетен: 530021
Постинги: 269
Коментари: 150
Гласове: 288
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031